Home

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier individueel (apart) gecremeerd. De crematie vindt in principe plaats binnen 2 werkdagen na aankomst van uw huisdier op het crematorium, tenzij u dit eerder of later wenst.

Inbegrepen in de prijs van de individuele crematie is ook een luxe strooikoker of bamboe etui, waarin u de as van uw huisdier terugontvangt. Ook inbegrepen is een officieel crematiecertificaat. Na twee werkdagen kunt u de as zelf komen ophalen, of door ons kosteloos laten bezorgen bij uw dierenarts. Uiteraard hebben wij ook een uitgebreid assortiment urnen en as-sieraden waar u uit kunt kiezen. Wilt u geen as terugontvangen, dan verstrooien wij de as uit over ons strooiveld.

Zo snel mogelijk na afloop van de crematie ontvangt u per post een persoonlijk bericht met de naam van uw huisdier en de datum en het exacte tijdstip van de crematie.

In het geval van een individuele crematie is ook het bijwonen van de crematie mogelijk, het tijdstip wordt in onderling overleg bepaald. Indien u dat wenst kunt u zelf de crematie in gang zetten, maar dat hoeft uiteraard niet. Afspraken voor het bijwonen van een crematie dienen minimaal één dag van te voren worden gemaakt. Wij reserveren dan ook de ovenruimte voor u. Aan het bijwonen van de crematie zijn wel extra kosten verbonden.